Sokan fordulnak hozzám azzal, hogy javítsam ki a mások által elrontott tetoválását. Ez nagyon nehéz, ugyan akkor nagyon hálás feladat. Több féle megoldás is létezik, attól függően, hogy mekkora a probléma.

tatoo-remover
  • A legegyszerűbb, ha a színt kell korrigálni, hiszen biztos és alapos színelméleti ismeretekkel megállapítható, hogy miért módosult a szín (vagy eleve miért nem lett jó) és a bőr alap színtónusának figyelembe vételével korrigáljuk, javítjuk a sminktetoválás színét.
  • Ha a forma (is) rossz, akkor már nehezebb a helyzet, ekkor 3 féle megoldás adódhat. A legegyszerűbb, ha a forma, fazon minimális módosításával gyakorlatilag “átszabjuk” a tetoválást, kiegészítve azt. (Kicsit vastagabb lesz a kontúr, de legalább egyforma…)
  • A második lehetőség, ha az elrontott részt ún. bőrszínnel lefedjük. Ez egy egyszerű és praktikus megoldás, de nagy felületet nem érinthet, mivel bár a bőr színével megegyező színt elő tudunk állítani a különböző speciális bőrszínű pigmentek segítségével, de nap illetve szolárium hatására a bőrszínnel fedett részek nem fognak úgy barnulni, mint a normál bőr.
  • A harmadik lehetőség a legproblémásabb és egyben a legköltségesebb eljárás. Az ún. Tatto Remover nevű szerrel gyakorlatilag kiszedjük a tetoválást, azaz a pigmentet a bőrből. Ennek szernek a használata nagy gyakorlatot és szakmai ismeretet igényel. A tetoválás színétől és attól függően, hogy milyen régen készült, akár egyetlen alkalom is elég lehet arra, hogy eltávolítsuk a nem kívánatos részeket, de lehet 2 -3 alkalom is. Amit tudni kell, ha valaki ezt a módszert választja: nem hegesedik a felület, nyom nélkül gyógyul, viszont a hám gyógyulása sokkal lassúbb folyamat, akár 2 – 3 hétig is tarthat.

Összefoglalva tehát, általában minden elrontott tetoválás kijavítható, az “elrontottság” mértékétől függ azonban, hogy melyik módszerrel tudjuk azt korrigálni.