Sokakat, elsősorban a férfiakat zavarja a kopaszodás. Amikor már mindent kipróbáltak, csodaszerek egész tárházát és csak nem nőtt vissza az áhított hajkorona, akkor érdemes elgondolkodni ezen a rendkívüli eljáráson, a hajtetováláson. A hajbeültetés nagyon kockázatos, drága és elsősorban fájdalmas. A hajtetoválás ezzel szemben egy fájdalommentes, lényegesen olcsóbb és természetesen kockázatmentes technológia. Azon a területen, ahol a haj kihullott (ennek oka különböző lehet, akár genetikai, akár betegség, akár baleset vagy műtét okozta) pótoljuk a fejbőrön, persze csak optikailag a hajat. Úgy kell ezt elképzelni, mint amikor valakinek van haja, de leborotválja vagy 0-s géppel letolják neki és éppen kezd visszanőni. Igazából leginkább egy jó erős, „macsós” borostához lehet hasonlítani a végeredményt, csak ez a fejbőrön lesz. Azoknak kínál tehát ez hosszantartó és biztonságos megoldást, akiknek amúgy is tüsi hajuk volt, géppel nyírták. (Akik hosszú, fésülhető hajat szeretnének, azoknak ez sajnos nem megoldás.) Viszont aki a hajtetoválást választja, annak garantáltan megnő az önbizalma, markánsabb, férfiasabb lesz a megjelenése.

A kopaszság több féle lehet, akár teljes, akár részleges, akár csak foltokban hiányzik a haj, ezzel a különleges módszerrel újra dús, egységes hajat garantálhatunk viselőjének.

Amit tudni kell a hajtetoválással kapcsolatban:

  • nem praktikus a nyári időszakban végezni, mivel utána nem érheti nap, viszont a sapka viselete nem javasolt, ráadásul nyáron izzad a fejbőr, ami szintén nem jó ebben az esetben.
  • hajtetoválás után nem lehet néhány napig erős izzadással járó sportot űzni, nem érheti nagy mennyiségű víz (nem állunk hosszan a zuhany alatt) valamint nem szabad uszodába, szaunába, szoláriumba menni.
  • a műveletet követően pár napig kenni kell vékonyan Bepanthen krémmel, valamint ügyelni kell a sterilitásra.

A hajtetoválás a közösen megbeszélt és a kopasz fejbőrön bejelölt területen történik, bőrfelület érzéstelenítéssel. Az érzéstelenítés egy speciális folyadékkal történik, nem injekcióval. A hajtetoválás során apró sörtéket imitáló „hajpöttyök” készülnek. Időigényes ugyan, de nem fájdalmas! A terület nagyságától függően 1 órától akár 6-7 óráig is tarthat az eljárás. Az ár szintén a tetoválandó terület nagyságától függ, épp ezért minden esetben javasolt egy konzultáció.