Fájdalomcsillapítás és utókezelés

Sminktetoválás fájdalomcsillapító

Fájdalomcsillapítás

Sokan félnek a fájdalomtól és ezért nehezen szánják rá magukat, pedig szerencsére ma már olyan, a sminktetoválásban használatos fájdalomcsillapító szerek léteznek, amelyek segítségével a fájdalomérzetet elkerülhetjük. A folyékony vagy gél állagú szerek a legjobbak, amelyek azonnal felszívódnak a bőrbe, ilyenek a PUREBEAU Green Gélje vagy az Ultradab nevű fájdalomcsillapítói, aminek alkalmazásával még a legérzékenyebbek sem éreznek fájdalmat és allergiás reakciót sem válthatnak ki.

A tetoválandó bőrfelület fertőtlenítése után az elképzelés szerint előrajzolják a kívánt kontúr vonalat, erre teszik fel a fájdalomcsillapítót. 5-10 perc hatóidő után áttetoválják az előrajzolt vonalat (ekkor még minimális fájdalomérzet lehetséges) ezután újra felkenik a gélt, majd 1-2 perc elteltével folytatják a tetoválást, így mélyebbre bejut a szer a bőrbe és teljesen megszűnik a fájdalomérzet.

Sminktetoválás utókezelő

Utókezelés

Utókezelésként javasolt Bepanthennel (vagy más, közepes lipid tartalmú, hámgyógyító hatású krémmel) kenni a tetovált felületet naponta többször, vékonyan, egészen addig, míg a vardarabkák le nem potyognak teljesen.

A sminktetoválást követő egy hétben nem lehet napozni, szoláriumozni, uszodába menni, szaunázni. Lehet viszont arcot, hajat mosni, a napi ápoló krémeket használni, kikerülve a tetovált felületet, oda csak az említett hámgyógyító hatású krémek ajánlottak.